Tuesday, September 1, 2009

Ramadhan 3 tahun yg lalu..

Agak lama ide nk tulis cerita xdtg padaku..sejak beberapa perkara baru terjadi dlm hidupku..cewahh..mlm ni aku bukak email mcm selalu, tp aku terbukak sent item, lalu terjumpalah email yg penah aku kirim buat kwn yg kurindui semasa aku kirim email itu dan skrg pn aku masih rindu..khas utk kwn2ku yg membaca blog ini..email ini bertarikh 26 september 2006..bln Ramadhan
Assalamualaikum yuh...
tgh buat aper..study ker...
atau tgh bersms dgn si dia...stopa tersayang..
atau tgh menjeling².. jejaka kustem yang hensem belaka...
atau tgh berdebar² berada di cc menatap abe cc yg macho tu..
atau yuh terkenang kan pok man yg gagah memandu dgn penuh hemah..
atau yuh sedang frust cik salmizi dah kawinnn...

now im in work..but becoz nothing what can im doing at this time .so im surf internet in my office that's im make like my mother office (ini ayat english aku yg lintang pukang sebelum masuk uitm akhir thn 2006)
wah..speaking aku lanih..yelah sejak aku menjadi pengganggur yang mashur kat keratong yang indah nih...
aku x tau la yuh bukak n baca my email ni bila...tp jgn la masa nak dekat² konvo yuh br baca email ni...lama sgt la tuh
..(konvo aku pertengahan 2007)
selamat berpuasa yuh deh...n selamat hari raya...

bulan nih aku rase sgt tenang sekali...tp kadang² teringat jugak 3 kali ramadan kita pernah berbuka sama sama dlu...
kadang² kita makan nasik dgn sardin dgn telur mata dgn ikan bilis dgn air oren..kadang² kita pegi pasar ...dan yg plg aku igt mestilah engkorang² yang beli byk kuih sampai penuh tong sampah...tak kira la tong sampah ataupun tong dalam perut..heheh...jgn marah deh..
tp yuh kat kustem ada kwn baru.suasana baru..pangkat baru..azam baru..dan kekasih baru..mesti best kan sekurang²nya..
bilala kita nak jumpa lg...sume dah bawa haluan msg²..
gitu la lumrah kehidupan...(time ni yuh dpt tawaran sambung blja..aku je penggangur terhormat)

jadual hidup aku sekarang.. dr pukul 8.30pg-1.30ptg aku kije..pas2 balik aku tido dalam sejam lebih...tepat kul 2.30-4.30ptg..aku n mak aku akan nonton bawang putih bwg merah,, n citer mexico tuh..kalu bulan tak pose aku sambung tgk malim kundang2..lepas tuh aku selalunya bukak laptop..tp sejak pose ni..kena masuk dapur awal..n masak juadah berbuka katakan...kalu tak nnti mak bising..aku n mak aku la..siap masak dlm kul 6 ptg aku pun rehat depan tv lg..tgk la pe pe yg patut..kul 7.05 azan pun berkumandang..aku pun makan lah dengan penuh sopan...pukul 7.20 aku siap mengisi makanan dlm perutku..(time ni mak masih sihat)
dlm pkul 8.15 azan isyak pulak...aku kalu ada motor..aku akan pegi sembahyang terawih..kalu boleh tiap² mlm nak gi tp kat umah ada satu motor jer..adik aku kne bwa mak aku..tp xpa masjid dekat blakang umah aku jah..
aku smbhyang terawih smpai 8 rakaat jah siap la dlm kul 9.05 mlm..balik rumah ..smbung makan n tengok tv lg...sekarang aku aku x sabar nak tngok citer samarinda 'seputeh qaseh ramadhan'citer tuh sedap sgt..sampai masuk dlm mimpi aku mlm td..lepas tuh aku tido..sejak aku kije ni aku cpat rase ngantuk dlm kul 11.00 mlm aku tido..
mak aku gerak aku pukul 5.00 pg kalu nak sahur..selalunya aku tak kira masa n tmpat perut aku berselera selalu makan nasi
..(skrg kalu aku ade kat umah aku la kena wat mkn sahur..waaa)
lepas tuh..aku selalunya lepas sahur sebelum smbahyang subuh..aku ngaji quran..pas smbhyng..aku terus tidooooo...sampai kul 7.45pg sebabnya aku kena kije kalu tak kije mcm biaselah ..sama macam yuh la masa² cuti..bangun pukul 10 lebih..sekarang waktu tido mcm tuh dah x ada dlm hidup aku without sunday..
sekali-sekala aku mmg jarang menikmati waktu pg sebab masa aku m'anggur dlu byk time tuh dihabiskan dlm mimpi..tp skrg waktu pagilah..yg membekalkan udara segar..bunyian ayam dan burung yg merdu menyanyi..dan kehijauan pokok² yg saujana mata memandang...di kampung aku..
ok lah yuh aku nak berundur dlu..bila yuh baca email nih..balas la ye..tp mungkin yuh sibuk nak cr assighment...atau mungkin tak byk ide mcm aku dlm bab² menulis nih...hehe..nevermind...
selamat berpuasa...pegi terawih selalu...i miss you..sebelu tuh amik ni khas buat yuh yg comel mcm..babai...
itula kisah aku 3 thn dlu..ramadhan 3 thn lalu memang sgt2 berbeza dgn thn nie..bila baca balik baru aku teringat aku dh melalui saat2 itu..