Sunday, July 15, 2012

Hidup untuk Makan-Nasi Dagang

Minggu lepas balik kampung..
sampai je rumah mesti selera makan bertambah-tambah
yelah duk kat KL ni..asyik makan dan masak sorang2
makan benda yg sama plak tu hari2..
Nak masak sedap2 pon tak semangat.. :-)

Pagi ahad itu, aku dan kakak buat Nasi dagang same2
Pasal aku tak belajar dari arwah mak..kakak sulong aku ni tahu buat nasi dagang..
cuma Gulai Ikan Aye kakak aku ni tetap tak sama dgn yg arwah mak buat..
Ikan Aye adalah ikan feveretku..mmm (meleleh air liur terbayangkannyer)
Ni kali ketiga aku tlg dia buat tp still xleh ingat step..
Memang tak mahir lg lah Nasi Dagang ni..confident aku nak buat Nasi Dagang baru 60%.
Gulai tu tahu lah, yg lecehnya Penyediaan Nasi tu sendiri..

lepas kukus 3put beras biase+1put beras pulut-angkat dan gaul dgn santan cair+buh halba+hiris bwg merah+halia

Kukus kali ke2-barulah nasi masak sempurna

Kalau kuah gulai lagi pekat+acar timun=sedapnyerrrr

inilah hasilnyer-Selamat mencuba!Da

Tuesday, July 3, 2012

Stuck in reverse


Selamat malam buat diri sendiri..
Sejak akhir2 ini rasa kurang sikit semangat dan kekuatan..
Tak tahu la kenapa..
Tak apelah..
Mungkin aku kena berhenti berlari..
Kembali berjalan perlahan..
Berhenti sekali lagi..
Memandang ke belakang..
dan pulang ke tempat asal..