Saturday, July 11, 2009

Kisah seram yang melanda diriku


Tepat pukul 12 malam beberapa hari sebelum aku menulis artikel ni, roomate ku yang dikasihi, Mira, telah menguar-uarkan padaku nak tengok citer hantu..tapi dia kata dia takut nak tngok sorang2..sebagai sahabat yg mithali lagi baik hati aku bersetuju utk menemaninya menonton filem horror siam tu..tanpa aku mengetahui tajuk filem tu, dan tanpa menutup lampu, kami berdua start la tengok citer tu..didalam bilik kami berdua itu,cahaya lampu terang benderang tetapi pintu bilik ditutup rapat bagi mengelakkan gangguan dan mengelakkan 'memberi gangguan'..

aku sebenarnya agak berminat nk tengok citer hantu siam sebab lebih realistik berbanding hantu indon, hantu jepun yg suka merangkak-rangkak tu, hantu melayu mahupun hantu bangla..

awal2 citer tu main aku n mira ader jugak jerit2 tapi jerit2 manja je.. aku la..mira plak asyik tutup je mulut dia dgn selimut bagi mengelakkan jeritan maut dia terkeluar..hehe..mengikut pengalaman aku menonton citer hantu dengan dia, aku agak seriau..haha..kalau la yuh(siti fairus)ada sekali..jahanam aku..diorang ni memang menyeramkan aku lebih dari segala-galanya..jadi pada mlm itu, aku membuat plan utk duduk jauh skit dr mira tp still sebelah dia..

harapanku utk menonton citer tu secara tenang dan cool musnah tiba-tiba apabila satu babak yg sgt menyeramkan telah membuatkan mira menjerit sekuat hati..bukan suara sj yg menjerit tp seluruh tubuh dan mimik wajahnya telah membuatkan aku sgt terkejut dan menjerit..meremang bulu roma aku melihat sahabatku sebegitu..aku sebenarnya sudah tak sanggup lg menghadapi perkara itu lg, tapi takdir telah menentukan bahawa dari dulu hingga sekarang, aku menjerit dan seriau bukan krn citer hantu ttp kerana kawan2ku yang naik hantu..hahaha..memang aku naik gila gelakkan mira kerana perilakunya..

kepada korang sumer, pada firasat aku, citer yg bertajuk 'coming soon' ni leh tahan best..try la tengok..utk effect yg lebih mengesankan, anda dinasihatkan menonton filem ini secara perseorangan didalam bilik anda, tutup lampu, tutup tingkap, tutup pintu, tutup auraat..nescaya anda mendapat 'keseriauan' yang sangat bermakna..

Monday, July 6, 2009

Kembali ke Arau

Aku dah balik perlis.....
aku rase mcm cuti seminggu x cukup la
aku nk makan durian
aku dah makan 3 biji td dgn kwn2
sapa bagi?tini la




- pokok2 buah durian kat umah tini

kat umah dia ade byk pokok buah
kat umah aku pon ader jugak..byk.. tp time aku ader kat umah 'dia tak nk menggugurkan dirinya'
aku rase mcm nk cekik jer pokok durian tu..nnti aku tak dek kat umah..sapa lg nk makan
lalu aku pulang ke perlis membawa hati yg lara..
lara ku bukan kerana durian..

krn x sanggup hadapi kesibukan
tapi aku ok je..
nasib baik nak datang perlis, izah nk tumpangkan aku
aku syukur..xpayah la beli tiket yg mahal tu
kuarga izah sporting dan baik..
tima kasih...


- kat belakang umah tini lg

-
aku nak pi umah hang tini..bila nak ajak aku pi umah hang..

- tini merenung maser depannya yg masih kelamm..