Wednesday, April 29, 2009

3 cute baby girls..

Mula2 upload gamba nie, tiba2 aku x ingt nama baby ni sumer, apa dh terjadi dgn aku ni..maybe lama dh x dakap mereka, ni yg keberapa pun aku x tau, kena pakai calculator nk kira..hehe..ala..tomei..tomei..ambik masa nk igt nama diorg..hehe nama penuh apetah lg..dr kiri Zara, Amira, yg satu lg ni aku x ingatttt..zara tu pun x sure..kuang asam punya mak sedara..
beli satu percuma dua..beli dua percuma satu..beli tiga percuma mak sedara dia..
astarafirullahhalazim..gurau2 je..hehe..ank2 adalah harta dan anugerah tak ternilai dunia dan akhirat (insaf metarr..)
dh besar nnti kawan baik2 yer..

3 sekawan..


aqil : jom kite gosip-gosip nak?
hariz : xmaula, aku br nk bertaubat



aqil : ala jomlaa..
hariz : ish..budak nie aku lesing kang..


aqil : nah kau..rasakan..
hariz : kuang asam punya budak bj oren, sakitla bodo..


aqil : sapa plak ni
hariz : ko pedulik ape
ashraf : aku lah action kamengg..hehe

Friday, April 24, 2009

bila nk habis nie..

Tiba-tiba mlm ni rase mcm sedih plak..melihatkan diri sendiri yg x abih2 wat report dan review paper..rase mcm bukan minggu exam je. bila nk study niee..hmm sapa yg salah..aku ke..ntah la..huhhh..aku bkn mengeluh cuma menghembus nafas sekuatnyer..ikut hati nk ajer aku........ nk mandi kat air terjun lah..leh tenangkan pikiran..aku pn dh nyampah nk mampus tengok kerja2 ni sume..ish..x baik ckp camtu..kalau la aku ni mat rempit, dh lama aku rempit kat jln, wheelie selama mane yg boleh..hehe..hmm xmaula, nnti motor yg wheelie ats aku. kalau la aku ade drum, nk ajer aku ketuk drum tu smpai sume org kat arau ni bangun, ade byk cara nk ilangkan rase kurang senang hati di sanubari..tiada yg lebih baik melainkan tidoooo............

Tuesday, April 21, 2009

Aku bukan penulis professional..

cuaca kat perlis nie mmg pelik..dulu ujan x henti2 smpai bnjir dpn umah ni, pastu berangin kuat smpai bj pn boleh terbang ke umah sebelah.. then, skrg panas xterkata dgn kata2.. mujur la pg td hujan turun sebelah pg..mmg ajaib kalau ujan sebelah pg..hmmm..ape yg nk diherankan, cuaca tak menentula katakan...


ckp pasal menulis blog ni, mesti ade org kata xdek kerja lain ke..ataupun tulis cerita syok sendiri, ataupun bla..bla..bla. sebenornye aku ni mmg penulis berbakat(perasan gila). dari kecik lagi aku suka subjek penulisan, ala yg wat karangan tu..tu time sek rendah.. naik sek men aku selalu menulis something pastu pass kat kwn2. lama2, adela certain kwn2 sekelas aku selalu sruh aku tulis something..ape yg aku tulis tu..ermm..mcm2la..biarlah rahsia..tp ade sorang kwn aku..dia suka sgt baca..tp dia dah meninggal xlama kemudian sbb accident:((

time duk poli dungun dlu pn geng aku sj yg tau ape yg aku tulis dan ape yg diorg pernah baca..skrg dh ade blog, aku rase mcm okla sbb nie aje lah tmpat aku berkongsi cerita..

Monday, April 20, 2009

kampung, nantikan kepulanganku..

Rindula nk balik kmpung, dh lama x balik kmpg, last balik cuti mid term dlu bulan 2, rasa mcm dh setahun x balik. rindula.. nk balik sgt ni, tp apakan daya cuti study week ni pun kerja berlambak. abih study week, kena la study, dh nk exam..disebbkan study week aku diisi dgn kerja2 yg x settle lg, jd aku ada 2 hari je nk study subjek HCI. itupun tolak waktu iklan, waktu melara, waktu tido...hmm. aku rase mmg x cukup bekalan time masuk peksa pg td. sudahnya, aku hanya mampu merapu meraban, dah la sakit perut n mengantuk..tp xpa,aku harap ape yg aku merapu tu ade point n mark.hehehe..
ptgnya pulak ake pegi presentation depan dr.sl..aku bimbang gak kalau aku xberjaya tp aku xmau lasung pikir hal tu, aku pegi ikut hati n ilmu di dada jer. mase tu terbayang jgk peristiwa aku dgn 2 org panel aku yg lepas....hmm..no komen..so far, sume soalan aku jwp dgn baik, tp kdg2 tu ade jgk soalan yg aku x sure tp aku jwp jgk dgn nada confidentnyer..yes dr.. yes dr..
hmm..berbalik pd kmpung..aku nk balik..........kalu balik boleh tengok bola, kalu balik boleh masak2 benda yg aku xleh masak kat umah sewa ni, kalu balik aku boleh main2 dgn ank sedara...leh jgk layan AF7 sbb raja lawak dh abes..plg penting kampung adelah satu zon yg bebas dr masalah yg membelengguku di arau..dah la dgn tahap kepanasan di arau yg melampau..sampaikan mandi time maghrib pun air paip panas lg..hmm leh wat air nescape terus, xyah susah2 jerang air..