Friday, May 18, 2012

My Ex..


Sebelum buat kerja dengan lebih mendalam hari ni..aku nak mengomel sekejap..
Semalam aku balik ex-rumah kat Sri Rakyat utk angkut laci kayu..
Aku rase mcm environment kat situ semakin teruk..
Baru-baru ni after ribut, zink biru (zink penghadang tempat pembinaan) tercabut..kalau terhempap kereta atau sape2 yg berhampiran kat situ..hmmm
Kekurangan tempat parking yg selamat..
Kalaulah dibina tempat parking dan bukannya menambah lot rumah di tanah yg hanya sekangkang kera itu..
Vangangnyer org yg plan nak wat rumah kat situ..
dan semalam aku terdengar seorang pakcik komplen..'bayar sticker RM5 tp takdek parking'..
nanti kalu dah siap lot rumah tu, diorg nak parking mana? ehh kenapa aku pulak yg susah2 pikir ni..hmm 'Parking atas dahi masing-masing la..'
Kiri kanan bangsa Indon..
Semakin serabut!
Mungkin itulah yg menjadi suratan takdir dan hikmah aku berpindah..
Syukurlah..

2 comments: