Wednesday, March 14, 2012

Tidak Stress di bulan March

Selamat malam syg..erkk

Insurans keta+Roadtax
Hari ni sudah selesai bayaran insurans keta + roadtax..Total=RM 745++
Timakasih abang iparku..:D

Sound amalan yang mulia
Tapi ingatanku sentiasa teringatkan beberapa orang..
Harini aku kena sound jugaklah..sound secara kecil-kecilan..Sekarang aku tak pikir ape punca, walaupon bukan salahku 100%
Yang penting adalah penyelesaian!
Ade orang sentiasa mencari salah orang lain..nak tau kenape? sbb orang tu rasa dia buat keje perfect, Tak boleh salah sikit,  tak boleh lambat sikit, dia ingat kita ni duk ngadap keje ke 24hour 7days non-stop.
Takpelah keje masing2 kan..
Tiada orang buat kerja perfect selamanya.
Kesilapan itu pengalaman yg berguna
belum sampai kena lempang ataupun dilempar buku2 dan helaian kertas kat muka lagi kan..
ops! teringat plak zaman sekolah rendah dulu aku kena lempang dgn cikgu
isk..Cikgu tu kenapelah dia lempang aku yg berniat baik hari tu..sian aku..lainkalilah citer :D



Mata bagaikan Panda
hmm..ntahlah..malam ni kena bersengkang mata sikit
ermm..tengok kat cermin, bawah mata ade kesan sembap sikit..(lingkaran gelap bwh mata), dlu takde..
lepas mandi, tengok cermin..erm mungkin kesan celak kot..tapi...
maklumlah lagi 3 tahun umo dah nak masuk 30 tahun..30? erkk
Nanti nk try letak timun kat mata..korang cube lah..
penah bace petua dulu, hmm timun tu bersifat sejuk, boleh menyegarkan..ia punye ape tuh..
tak ingatlah..
timun punyer...
timun punyer getah or cecair tu ade kebaikan..(apebenda yg aku merepek ntah)..korang gugel lah sendiri..yg penting aku nak letak timun tu kat mata nnti.. :P



Alergik Kerang kah?
Malam ni betul2 tak selesa..
kena buat kerja+badan gatal2+mengantuk+nak muntah pon ade+lenguh2
Jawapannye kena rest and sleep enough.
takkan sebab makan kerang badan ku gatal2..sebelum ni ok je..alergik ape ni..mknn laut kah?
kat opis tadi berpuluh kali aku menguap smpai la sekarang..
badan letih sikit hari ni gi mari gi mari..tu yg suruh housemate buat air nescape o kaw2 cicah dgn biskut+roti..ingatkan jadi segar..hmm mengantuk jugaks.
Mungkin aku makan nasik td..bnyak jugak nasik aku mkn td..lapar.

Air Zam zam
Abangku beli sebotol ni RM100++, aku ngecek sikit

Nasib baik ade air zam zam ni
berselawat dan minum..
sedapnyer air zam zam..
hilang terus kegatalan badanku..
Alhamdulillah!

2 comments:

  1. nik, jgn stress2 k.....ko alergik kerang ke?

    ReplyDelete
  2. Ntahle..mgkin jgk..bdn sejak akhir2 ni gatal2 jer..nnti nak pi klinik

    ReplyDelete