Sunday, March 4, 2012

Duduk atas kerusi Depan Laptop

Salam Ahad,

Duit Simpanan
Oitt, dah masuk bulan Mac ni..cepatnyer masa berlalu..
ermm bulan ni aku kena bayar insurans keta sebanyak RM1123..wah dah setahun rupanya.
ermm nasib baik duit bonus akhir tahun lepas aku simpan baik2 takda le aku terkejut monyet tgk nilai 1k tu..
ermm tapi nak kena simpan sikit lg dalam RM200. (simpan apekebendanye ujung bln ni nak kena byr dh) ermmm..
Banyak ermm tes..tengokle nnti abes byr insurans aku boleh le simpan duit utk kawen plak.
ermm walaupon tak jumpe lagi dan tak tau bilenyer..ermmmmm
Manelah tau tetibe jodoh turun dari langit..heee

TBS
Baru2 ni pi TBS..tbs tu ape yek..Terminal Bas Selatan?Terminal Bandar Tasik Selatan?ape2 je la..
first time pi nak cari tiket bas utk nor tapi salah masuk laluan..pi masuk laluan bas sahaje..
Ade satu bas ni hon aku..ape masalah dia ntah..bukannye aku sekat laluan dia pon..luas lagi lah laluan,kapal tebang pon boleh lalu lah sebelah keta aku..ermmm
Masuk je area tu, sistem itu detect 'WVC....Holding' ermmm lalu aku tanya pak guard mane nak parking keta..
Aku ikut kata2 guard yg nampaknya mcm dah lali dgn driver keta yg sesat masuk laluan bas disitu.
Tetibe di satu persimpangan aku konpius tapi aku redah je la..almaklumlah mane ade keta lain kat situ..lgsung tak sesak.
Lalu, sekali lagi sistem itu detect 'WVC.... Holding' aku tak sempat snap gambo tu :-)
ermm makanya aku berenti keta apabile sorg abg polis kejar aku (kejarlah sgttt..tgn dibahu mata keats)
Dia berentikan motornya dan aku pon berentikan keta aku lalu tnya mane nak parking keta..Dia pon nmpak mcm dah lali sgt dgn org salah masuk laluan ni..
ermmm luas sgt lah TBS ni!

Jalan TAR
Setiap hari Sabtu ada pasar jalan Tar. Dah lame tak pegi, yelah asyik keje jer hari Sabtu. dulu mase takdek keta tiap2 minggu pegi, bila dah ade keta sebulan sekali pegi..heee
Aku beli 4kain pasang kat deretan kedai depan sogo.
Bukan ape aku beli 2 pasang utk diri sendiri, 2 pasang lagi aku nak bagi hadian kahwin utk kawan aku 2 org tu minggu depan..minggu depan aku balik kampung..yihaa..tapi tak seronok plak balik kampung sorang2.selalu ade Nor kat sebelah..first time aku balik sorang, semoga aku selamat :-)
Walaupon jarang org bg kain pasang sempena hadiah kawin..tapi aku bagi je lah..malas nak pikir dan harap diorg suke. (kalu aku dapat hadiah kain pasang..aku suke :-p )
4 pasang RM100. kain jenis cotton v. (v=aku pendekkan sbb sebenarnye aku tak tau nak eja cmner)
haa..baru teringat v. stand for VINCOSE (kalu tak silap, tahniah pade diri sendiri!)
Kat sane aku terbeli plak tudung bawal 2 tone-RM10 je..Datin Juma jual online RM15 :-)
Pergi Jalan Tar ni mesti pekena Nasi Kerabu cikgu kelantan ni..Sedap!
Tak dilupa popcorn jagung..heee
Nasi Kerabu Jalan Masjid India-Pasar Jalan Tar

Cantik!
Sedang asyik berjalan terjumpa plak seorang gadis montel yg cantik, dia tegur dulu..'Nikk..'
Aku memandang org yg memanggil aku, tengok dia tersenyum kearahku dan aku senyum juga lalu pergi kearahnya..
ermm aku tak ingat dia lah..aku salam dia (dalam hati masih tak ingat) aku tanya dia  dgn ramah 'Sapa nama yek' peh soalah aku mcm aku ni artis plak..
'Ni Ami laa..' ohh dgr nama itu dan senyumannya baru aku teringat siapa dia. Ami Liza ni kawan rapat masa kat GEMS Kipsas dulu. :-)
Memang patut aku tak ingat dia pasal muka dia bertambah cantik..haha
Barulah kami berpelukan dan berbual2 didepan gerai org..:-)

4 comments:

  1. tp..xpaham la tajuk ni dgn isi citer kt dlm ni

    ReplyDelete
  2. hehe..sbenarnye aku tak tau nk letak tajuk ape..citer campur2..duduk atas kerusi depan laptop, aku laju je taip citer ni..tu yg tajuknyer sebegitu rupa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo cn tu ceritanya,,,,jom le p jalan tarrr..dh lama xp nik..

      Delete