Friday, January 13, 2012

Khamis dibulan Januari

Hari Khamis (beberapa minit yg lalu) dah lame tak menjadi hari yg plg memenatkan aku..tp hari ini, ia kembali menghantuiku..ermm..mujurlah aku boleh sambung buat kerja kat umah..aku paling tak suke ngadap kerja bile duk umah, maka beruntunglah kawan2 ku yg lain~walaupun mereka juge sibuk dan stress tapi sekurang2nyer tak payah sambung buat keje kat umah..tapi takper(suare baik)..buat keje smpai siap lepas tu rehat ler..tp weekend ni aku keje lg...takperlah(suare baik)..
Maka bile takdek org tolong bile dlm kesulitan dan keraguan..suare jahat meronta2..jadi naik angin..mulalah nak hentak tu hentak ni,,tendang tu tendang ni..muncung tambah seinci..tak puas hati itu dan ini..suare pon meninggi..diam sejute bahase..pastu mule la nak berair mate..tp bile dah umo cmni dah boleh mengawalnyer..tapi tak smpai 100%..ade juga terlepas..org lain terperasan..Manusia mmg tak sempurna..
Keje ni aku running dari tengahari tadi smpai sekarang masih lagi berputar..sampai bile kamu nak berputar2 haa..sekarang sepatutnye aku tido..aku nak tido! sel imunku kembali bercelaru..berair pulak mata ni..mungkin pedih ngadap lappy dalam bilik separa gelap ni dan mendengar lagu2 slow..eh tetibe terbukak lagu Biarlah Rahsia..bukan ape aku nak sangat beli lipstik SimplySiti bernama Biarlah Rahsia..maybe next gaji.

 

Bulan ini adelah bulan pertama 2012..kadang2 aku tak ingat hari..krn hari2 yg kulalui same jer, bekerja dan bekerja kecuali hari KHAMIS..aku kena alert lebih sikit..
Baru2 ni balik keje, aku naik lif sorang2, tekan no 15, pastu smpai satu tingkat tu aku pelik kenapa pintu lift trbukak sendiri, aku tengok ade org kat luar pintu tp diorang bukan nak masuk tp sekadar berbual2..nak aje aku marah..tp aku bukan jenis marah2 org..lepas tu tekan button tutup pintu..tp ia terbukak smule..geram sungguh aku..lepas aku tekan button tutup pintu balik..tetibe aku tengok no 15 semakin menurun menjadi 14..13..12..arghhh dgn pntasnyer aku tekan no 10 tapi arggh aku kalutt dalam cool..hahaha..tetibe pintu lift terbukak pada tingkat 8, seorg pemuda masuk..Aku?Aku still dalam keadaan separa sedar..dengan pntasnyer pemuda itu menekan button G..aku duk diam2..Scr otomatik, kepala otakku kembali beroperasi dgn baik..Sampai G, dia keluar dan pintu tertutup smula, aku tekan no 15 sekali lagi..Paham??xpaham xper..lagi bagus tak paham citer aku ni..
Itu je lah nak citer hari ni..habes aku karang citer ni pon keje aku masih berputar2~Running..Takkan lah aku nak kena berjaga plak hari ni..dah ler semalam sepatutnyer aku bangun pkul 12malam aku terbangun pukul 6pg..kan dah delay keje aku..
Ya Allah, Permudahkanlah urusanku walaupun kadang2 urusanku tak mudah dan moga2 lepas bace yasin(Malam jumaat sunat bace yasin bukan karoks yerp..) dan solat Isyak, hati menjadi tenang walaupon kerja ni masih tak siap dan perlu dipantau..Sabarlah Nik Anisah, kamu seorg yg sabar sebenarnyer(suara baik)..

1 comment: