Monday, May 2, 2011

Selamat Hari Pekerja, Pesta Durian

ini bukan hp baru tp pda baru nelayan
1 Mei 2011-Selamat hari pekerja yg pertama buat aku..sebelum ni aku tau cuti jer..atau pun awal2 lg aku check kalendar utk aku beli tiket balik kmpg..hehe..mase2 zmn belajar dlu la..tp takdek yg istimewanye sbb adalah lebih baik jika hari pekerja diberi cuti 2 hari ke 3 hari ke..:-)..arghh.. 
Semalam aku nk servis kete tp xjd. sbb? aku kerja la..pasal kat opis aku sdg menghadapi kritikal issue..hehe
sebelum itu aku kuar awal, konon2 nya nak memecut la, tp tak sempat jgk la. arghh..postpone lg..
Minggu ni aku tak balik kampung walaupun kebanyakan warga kota balik kmpg sbb aku nk cuti pnjg minggu dpn. sukenye hatiku..dah lama aku nk cuti, borang cuti RL aku bulan lps tak diluluskan ats sbb2 tertentu..lalu aku koyakkan masuk ke bakul smpah. arghh..postpone lg..

Minggu ni ade pesta durian kat opis aku sempena pembukaan opis baru..rugi le sesape yg tak mkn durian..durian mahal tuw..aku mmg la tak tau durian ni ade byk jenis..yg aku tau ade 3 jenis durian, durian siam, durian segamat dan durian kat belakang umah aku..menurut pakar durian kat opis aku merangkap bos aku..durian yg ditempah utk pesta durian ini adalah durian D24(macam gred keje gomen plak)dan Musang(selalu tersasul sebut musang berjanggut..hish..janggut tu slow2 sikit)..mmg marveles la durian tu lebih2 lg mkn dengan pulut dan santan..pergh..kalu ade nisan/gula melaka lg sedap..aku tak mkn byk, tak smpai 10 ulas pun..hmm pasal aku dah mkn 4bijik karipap..aku suke karipap..:-) kenyang ler..



2 comments:

  1. eh nik, ko guna template apa ni?dah leh ada icon fb ni???ko guna koding ke apa?ke guna template dlm blogger tu ke template ni siap dgn widget tu?

    ReplyDelete
  2. haah aku gune template yg sedia ada dalam blogspot ni..

    ReplyDelete