Monday, May 9, 2011

Kepala hotakku tak berjambul..

Aku amik cuti 3 hari minggu ni..dh smpai mase aku kena cuti..kepala otakku dh sarat..byk benda difikirkan-(selain kerja pun ade juge)..mungkin juge ada kerja tak settle lg aku dh balik kmpg tp kepalaku masih pikirkan hal kerja di sane..nyampahnyerr..selagi tak selesai 154 staff Plus yg perlu diteliti, selagi itu aku dibayangi 2 org atas aku..Hj Bunga dan Hj Daun. Kpd Hj Daun, mesti tertanya2 'Ehh..sempat lg tulis blog..' hmm kat sini aje lah tmpt aku luahkan ape yg terpendam di kepala otakku yg tak berjambul..
Setiap kali nak mitak sign surat cuti, mesti Hj Bunga cakap, cuti nak kawen ke ni?cuti nak tunang ke ni?cuti ade org nak masuk minang ke ni?cuti kenduri ke ni..bila nak kenduri ni?? mmg bertalu2 dia ckp umpama tembakan senapang berdas-das ke atas langit..aku hanya mampu ternganga mendengar dia cakap..dan tersenyum siput sedut..tp diorang ni baek2 sahaje..kuikuikui..ikhlas:-)
Ade beberapa perkara yg bermain2 di fikiranku..
1. Betulke lampu depan kete Viva tinggi..lampu biase bukan lampu tinggi..pasai ape..kalu drive mlm, ade je kete yg bg isyarat lampu.(Dah ejas daa)
2. Hari ni, tetibe aircond kete buat hal, dh mati enjin still lg On, dah le baru servis semalam..kite bako jew kite bako jew..ehh sabar nnti pi pusat servis lg ye..under warranty lg..nasib baik masih lg On..kalu tak..syukur2..(rupe2rupenye xdek masalah pon..kuikui)
3. Bila sibuk, aku rase nak mkn jer..patutla org stress naik badan, dgn makan dapat release tension..aku kena jaga2 ni..aku rase muka aku dah makin bulat..ehh sebelum ni tak bulat ke..hmm tak berapa bulat sgt, ade segi2..hehe
4. Pergghh..ni yg buat aku marah ni..mmg le sebelum ni aku tak pernah beli durian kat tepi jalan, yg aku tau makan yg org beli je, pastu pungut durian yg gugur kat belakang umah aku..aku nak beli 2 biji, tetibe dia masukkan 6biji..aku tak terkata2..kenapa?aku konpius...amik mu RM64 sumenye..huhu takpelah..mkn puas2 yer..:-P

2 comments:

  1. nik, tak paham la apa yg ko kata pasal lampu tinggi rendah tu??lampu depan viva ko tu ada lampu tinggi ada lampu rendah kan?time ada kete lalu ko kene tukar lampu rendah, sbb nnti buat mata diorg silau...tu yg diorg bg amaran lampu tu....ke kete ko mcm kete iza?kalau lampu rendah terlampau rendah cahaya dia sampai tk nampak jalan, kalau tinggi terlampau tinggi sgt plak...hehe :D -faz-

    ReplyDelete
  2. owhh..aku dpt jawapannyer harini..sebenarnye aku kena ejas sikit lampu rendah..pasal lampu rendah tu agak tinggi..patut la ade org bg isyarat..kikiki

    ReplyDelete