Tuesday, May 17, 2011

Cerita Minggu Lalu

Hepi besday Sah..
Hari Ahad, birthday rummateku,sah..15/05/2011. hai kalu la nk diciterkan jodoh pertemuan kami ni agakla menarik..nk tau ke..cecite cecite..ala kat mane lg Gems la..bukan batu permata tau..kursus sebelum aku ke EBI ler..hmm..susah le nk cite..senangkan cite wahai nik..kikiki
Kami ni satu grup selame seminggu kat Gems kipas Kipsas tuw..mula2 tu aku sebenarnya grup dgn Kak syida, mase tu mane kenal diorg ni yelah peserta lebih 200 org..sebelum aku tercampak ke grup bersama Sah ni..aku duduk dalam kumpulan kak syida..aku tak kenal lgsung kak syida..mase trainer suh aku berambus dari grup kak syida tuw,mase aku dah angkat punggung,beg n buku tuw..kak syida sempat berkata2 'ehh..tak sempat nak berkenal2kenalan..' aku pun pergi sambil tersenyum(ye ke aku snyum..)..pastu aku pun duduk la kat kumpulan last sekali-kumpulan Z stand for Zirapah ehh Zenith(menatam ape zenith tuw)..Sah n aku ni pendiam n shy2 cat orgnyer..tapi dalam tempoh seminggu tu ade jgk la aku beborak dgn dia ni..mcm2 la..pasal keje pun ade..aku pun dah lupe ape yg kami borakkan..tapi borak secara kecil kecilan la..tak tau la plak perangai dia skrg ni jauh beza dgn dulu..dulu cakap dgn aku ala-ala perempuan melayu terakhir gtu..haha
Satu hari, mase ade program Explorace(menyampah gile aku dgn explorace ni, dahle wat ptg2 time aku sedap nak tido..)program ni berjaye menghitam legamkan kulit mukaku..kitorg kena berlari dan bersatu padu dgn kumpulan..acara terakhir explorace ni adalah timbang bola ke wat ape ntah aku dah lupe..tp seingat aku, aku dah letih bangat time tu, aku tengok sah pun dah tak mampu berjalan..aku tnya kenapa..dia bagitau, kasut dah koyak tapak rosak..kuikui..patut la tak mampu..kikiki..nnti aku cari semula gamba kenangan kitorang satu grup.
Kak syida plak,time dinner nite tu dia belakon jadik mak org..fuiyooo..citer mcm sitanggang derhaka..anak pompuan dia mmg kuang ajaqq..derhaka pada dia..anak dia tu bile dah besar ade kerje bagus lupa plak kat mak dia ni..kak syida sebagai mak dia pun mati sebagai ending citer tu..ank dia pon nangis peluk dia bila tak sempat lawat mak dia tgh sakit nak mati pon dia sibuk dgn kerjanya..Aku sebak jugak tengok adegan tuw..kikiki..
Panjang betul mukadimah post ni..aku nk citer kitorg pi makan2 kat Tasik komanwel. malam tu kitorg kuarlah..mase aku menuju ke tempat aku parking kete, aku lalu lah di celah2 kehidupan kete yg ade kat flat umah kitorg..biase la shotcut..aku duk depan sekali pasal diorg tak tau aku parking kete kat mane.. 
Time aku tengah laju berjalan dicelah2 kete, tetibe aku hampir terlanggar dgn sekor anjing blonde ni..dekat nk mampus dgn aku..nasib aku tak tersepak dia yg sedang duduk bermalas-malasan tu..astaga..mata aku dan anjing itu bertentangan..aku betul2 tak sempat brek kakiku secara selamat makanya aku terbrek mengejut (bukan brek kete yerp, brek jalan kaki), lantas aku memusingkan badanku kebelakang dan merempuh kak syida selaku org yg berada dibelakangku diikuti sah dan aty. diorg separa kaget krn tak tau ape yg berlaku pada aku sehingga aku tergamak merempuh kak syida dari arah depan..hahaha..lepas aku merempuh diorg dgn kaki-kaki aku sekali terpeleot terlanggat batu.. pasal aku membayangkan anjing tu nak kejor aku pasal aku tengok anjing tu pun terkejut tengok aku terkejut..hampeh punye anjing..anjing jahatttt..
Pas sampai tmpt makan2 tu..kitorang pun makan la ape yg patut..selepas abeh makan, kitorg pun snap2 gambo..naseb baek ade kamera lawo sah ni..gambo pun nmpak cantik, apetah lagi diorg ni pndai posing..kikiki..dan diorg la ajor aku posing senget sini senget sane, baring sini terbang sana..hehe..
aty dan k.syida
@tasik komanwel
mira-baju bunga2, tini tudung itam, faz baju biru
Hari Sabtu, tetibe Mira call aku pepagi..aku ingat sape..nasib baik aku tak jawab 'Hello Bilik Gerakan..' dah le naik nombor baru..dh lama tak gayut dgn dia, hampir lupe suare manjenye..suka camni..kalu nk outing, xyah merancang sgt..go on saje..make its easy..cewahh..nak, pergi, taknak, tido..
Dah lame tak jumpe sahabatku ini..rindu jgk.makanya 4 sekawan ini berjumpalah di TBS..bukan Tiang bola sepak tapi terminal bndr tasik selatan..walaupun aku plg dekat..yelah duk kat bukit pok jalil tp aku lah yg plg lewat smpai..kenape..sbb aku jalan kaki..aku tipu jer..ade ler..
Mira dh nk kawen bulan 6 ni..harap2lah boleh gi, tapi tak tau la camner nnti..dgn plan kawin yg baik harap mung rilex melaluinya..Tini plak maintain slim, sepertinya memikirkan sesuatu dikepalanya..hehe..harap2 hang berbahagia lah dgn boyfren hang.opss!
First time tengok umah Faz @bangi, tp tak masuk sbb faz tak jemput..haha gurau je faz, pas hantar dia kitorg berpoya2 di Mines..

4 comments:

  1. bgus karangan cikgu..pnjang..

    ReplyDelete
  2. aku nak ajak korang solat kat umah aku, tp korang semua period....nnti aku kawin ko dah tahu dah umah aku yg mana....hehe

    ReplyDelete
  3. gambar aku di selitan tu je :(

    ReplyDelete