Wednesday, May 11, 2011

Cuti cuti May 2011

Aku dan adik2 pergi Port Dickson semalam, lepas hantar brg adik-Poli PD, kitorg pegi ler Pantai PD,aku dah lama tak tgk pntai, tak terkena bahang matahari pantai yg bisa membuatkan kulitku yg hitam manis ini menjadi hitam tawar, dah lama tak dengar deruan ombak yg memukul pntai..sebenarnye ade kenangan dgn pantai ni..arghhh..kenangan sokmo..pah cerohh kenangan!!
Ooo..baru aku tau betapa penatnye drive kete, dulu yg aku tau membuta je dalam kete sambil2 jiwang2 dengar lagu cinta..huhu

sib baek ade payung, panas weh..

Sebelum ke pantai saujana PD, kami singgah gerai ni..nmpak cam lain dari lain, berasap2 dari jauh pasal dia jual ayam panggang, gerai ni ade konsep tersendiri-konsep koboi. Aku tengok sume pekerja dia pakai topi koboi, nasib baik xdek kuda, dibuatnye hantar makanan kat customer dgn kuda..haru jadinya, muka pekerja pun ala ala bruno mars dah tp bruno mars celup dan berkarat punye la..sapa bruno mars? ntah aku pun tak kenal, alien dari planet marikh kot..
Agak menjimatkan bila gerai ni guna pinggan, cawan dan sudu kertas, sume kertas la..air plak ade 2 pilihan je, air anggur atau mineral..nie je menu kat gerai ni..ayam panggang nmpak menarik tp nasi tu sikit sgt la, kedekut nasi betul..tp harga satu set mcm gamba diatas adalah rm5+ air rm1=rm6
Pantai saujana yg saujana mate memandang

adik2 ku..
Keesokkannye..ade majlis mkn2 sempena birthday ank sedaraku. aku kena masak mee sup utk tetamu lebih kurg 80 org kot..sib baek adik2 beradik membantu le.. penat gile.. pas tetamu dtg, xdeknye aku melayan kawan2 akak dan abg iparku cikgu cikgi ni.. aku terus naik tingkat ats dan terus memengsankan diri krn kepenatan yg melampaui auraku..kikiki..


Ni anak sedaraku yg ke 24..nur adilia arissa yg dah pndai duduk dan semakin montel like me :-)

No comments:

Post a Comment