Sunday, April 24, 2011

Weekend di Kampung


Hari ini hari Sabtu-23Apr..aku berada dikampung..keluar dari zon KL mmg ler menenangkan jiwe..hehe..semalam aku blah dari opis awal..HR aku suh bgtau bos..aku dok intai2 bos kat cctv tp dia asyik on call je..aku pun malas la nk tunggu..blah je la..pasal nk pi Hentian Putra..yelah aku bli tiket on d spot..nasib le kalu ade..sampai kat sane dalam pukul 6.30pm, aku tgk ade notis 'petugas will be right back on 7.40 for solat and rest'.. oloo..lamanye..lalu aku membawa diri ke McD utk mkn beger feveret, Quarter pounder..kat The Mall

i like..
Aku nk naik bas le-Mara Liner..nape tak drive? nak mampuih drive malam2 bg new driver mcm aku dgn xdek ditemani sesape..hmm aku tak nk merisikokan nyawa..baik aku naik bas kan..boleh la aku tido..dh ler penat kerja minggu ni..penat le tenage pompuan aku pun ade hadnyer..
Bas bertolak tepat pukul 8pm..dan smpai kampung hampir 12am..bile aku balik..soalan pertama aku tnya pd adik pompuan aku(dia pun balik cuti 2 hari jgk) adalah..'aku makin gemuk ke kurus..:-) ' soalan yg baik ditnya utk org yg jarang kite jumpe..jwpn yg diterima dh agak dh..'mcm kembali berisi je' alaaa..ye la aku mkn tak menentu jgk akhir2 ni..kena diet karbo balik ni..hehe

For lunch today, aku beli ayam golek seekor RM 20..besar punyer..pastu masak tomyam..mkn 3 org jer pon..mmg byk la aku mkn ayam rase mcm nk berkokok plak..lupe nk snap gambo..lain kali ler..huhu panas la cuace..sama mcm kat kl..nama pun dok malaysia..sama la cuace kat mane2 pun..lain la kat kmpung tetibe turun salji..


Ehh..ade pasang astro Warna rupenye kat umah aku..sape punyer keje ni? adik bongsu aku le..dia dh 6 bulan praktikal kat kmpung..pasni dia balik poli PD, xdek sape jage umah ni plak..tp xpe aku sentiasa akan balik..gembirenye aku boleh la aku layan Maharaja lawak..mmg aku dok layan berjam2 ulangan ML ni..


adik2 suke mengketedarah..


aku suke Jambu..dari dulu lg aku suke lawak Yus sejak rajelawak1 lg..

Aku tgk pokok orkid aku n arwah mak masih berbunga..walaupun jarang dijenguk2 dan disiram..:-(..
ehh..pokok durian masih belum berbunga..takpe2 nnti dh sampai musim sekali dgn manggis dan rambutan..akan ku nanti dan sambut buah-buahan ini dgn penuh  kesabaran..

thn lepas nyer snap..skrg dh laen..

ank sedare plg latest-Adilia yg sgt comel dan tembam like me :-P
Hmm..esok balik KL..bile duk umah camni teringat aku time aku tak kerja lg dulu..tak sangka mase cpt berlalu dan aku sudah beli kete dan juge dh hampir setahun di EBI..kampung mmg penuh dgn kenangan pahit manis..yg berlalu sudah menjadi kenangan..yg akan datang jgn lah difikirkan krn kite tak akan tahu..tetibe jiwe melande..:-P

Rabu Lalu..
Sekarang aku masih lg di opis tapi bukan opis abah aku EBI, tp kat Persada Plus-MIS department..skrg dah mgrib tp aku tak balik2 lg..camner aku boleh smpai ke sini? hari ni aku drive sendiri kete ke sini..pasai boss aku push aku utk smpai jgk ke sini..aku gentar sebenarnyer..ye la..tetibe bile nak bertolak ptg td..ujan lebat,petir, aku redah jgk..nasib baik ade org guard aku kat dpn..ape perasaan aku skrg..aku penat..dan mengeluh..hish..ade org mengeluh kerana xdpt2 kerja..aku kena positif..huarggg...bile nk kawin ni..kalu kawin mesti aku tak payah overnite mcm ni...nak nanges rase...
Kerja kuat mcm ni..wat aku rase nk balik kmpung..yer aku akan balik jgk minggu ni..tetibe rase nak drive kete balik kampung tp berani ke aku..Esok pg masih ade kerja menanti..org kata ade satu mase kite akan rase tertekan dan rase sibuk sgt2 smpai xmenang kepala nak berfikir tp sebnarnyer tuhan tu maha adil nk uji sejauh mane kesabaran kite mengahdapi perasaan ini..satu mase dan saat selepas ini pasti rase release dan rase tenang akan muncul..Amin..

No comments:

Post a Comment