Thursday, April 14, 2011

Permulaan..2011

Hari ni aku terase nk buka semula blog ni..aku sayangkan blog ni sbb dah byk aku tulis. thn lepas lg aku rase nk delete blog ni tp aku wat ignore je.walaupun cover, design dan isinya sgt la simple dan tak canggih spt blog org lain..aku putuskan utk teruskan menulis. tak kisahlah sapa yg nak follow or membacanya..janji aku dpt kongsi sst dgn pembaca. ade ke org baca..ade ade..
Oo yer..aku tgk ade 2 post je thn 2010..siannye..padahal setiap hari yg ku lalui penuh dgn cerita.:-)
ye lah sejak ade fesbuk ni aku kurang nk xpose hal2 aku kat blog..fesbuk pun kurang..
tp fesbuk lain dgn blog..aku rase tak semua org perlu tahu hal kite..biar ade rahsia dalam diri..fesbuk tu mcm terlalu open..ikut suka hati ko la nik anisah..blog ni lain pasal boleh tulis panjang2..:-P.

S
ebelum aku memulakan cerita thn 2011, aku nk flashback thn 2009 dan 2010..

Nov2009-arwah mak meninggal-dia pergi seminggu slps aku tamat belajar kat arau.dan dia sakit seminggu selepas aku daftar di arau 2007. 3thn dia sakit dan semoga dia bahagia disana.:-(
Jan2010 aku putus......hahahaha. 3 bulan aku mengganggur dapatlah aku menenangkan perasaan, semangat dan merawat kelukaan hati di kampungku yg permai. Gambar dibawah adalah hari raye terakhir arwah bersama kami semua..



Apr2010-Allah SWT sudah menetapkan takdirku mngikuti kursus Gems walaupun aku byk jugak dpt tawaran interview. 3 bulan aku kat sni sgt la best. bahagia sesudah derita la katakan..hehe. aku ingt lg moment terakhir dgn kawan2ku kat sni..aku awal2 lg menangis berjujuran airmata..kenapa aku cpt sgt kuar air mata ni..sedeh weh..mgkin aku tau lps ni kitorg sudah berpisah dan xakan bersama spt ini lg..jadi aku buat satu video sbg rase syg aku pada diorg sume..bak kata syu..mmg pun..akhirnya video ini memenangi video terbaik dan ditayangkan pada malam dinner tersebut. bila kiter buat sst dgn penuh rase kasih syg inilah hasilnya..ini adalah antara sst yg bermakna dlm hidupku..tp skrg mgkin ade yg sudah lupa..aku jd xupload video tersebut disini..kat sini aku makin berisi pasal mkn sedap dan muka sentiasa gelap dgn xtiviti2 yg padat..


July2010-Training @ EBI Resources SB @Bukit Jalil. syarikat bumiputera yg sudi mengambil aku dan 2 org lg budak Gems yg nakal, Hafsah dan Kak Syida. bermulalah episod baru aku kat sni..kiranya aku mengambil masa selama 2 bulan utk menyesuaikan diri dgn kerja dan rakan sekerja yg lain..2 bulan..lama tu..hehe..2bulan pertama tu aku rase diorg mesti byk tak puas hati dgn aku pasal ingt aku ni sombong,masam,senyap je.hehe..begitulah aku..kwn2 gems ramai tegur mula2 kata aku dh cerah skit..yela dh duk bwh aircond 9 jam..:-)


No comments:

Post a Comment