Friday, April 15, 2011

2011-Semoga murah rezekiku..

Jan2011-dgn rasminye aku bekerja di EBI, dgn gaji yg baik, bos dan rakan2 sekerja yg baik..hehe..umah sewa dkt je..suratan takdir abg aku jumpa umah ni..flat ni kos rendah mmg sesuai la dgn aku yg rendah..errr..tak berapa stabil dan bujang lg ni..umah sewaku tngkat 15..tuan rumah dan house mate yg lain pun baek..sewa bilik rm170 aku kongsi bilik dgn hafsah jadi rm85 sorang sebulan..jimatkan..kan..duk umah plg tinggi ni ok gak pasal kurang gangguan bunyi dan bau bauan sampah..semut pun xlarat nk naik..

Setiap pagi kami bertiga berjalan kaki ke opis dalam 10 minit smpai...aku rase sihat jgk la pasal pegi balik jalan kaki jadi aku sudah bersenam selama 20minit setiap hari..itu tak termasuk terserempak dgn anjing2 terbiar..kadar adrenalin yg naik juga membakar kalori..pale hotak aku wat analisa sendiri..:-)
Ckp pasal anjing kat perumahan ni..hmm..hafsah lah plg penakut sekali..kalu terserempak dgn anjing waima anjing sedang tidur pun dia akan buka kitab dia..hehe..auzubillah..bismilllah..astagfirullah...sah..sah hehe..aku? aku rilek je..
tp hafsah penah lari dari anjing..kelako tgk dia lari...pasal tgk dia lari lah aku terpaksa berlari ala2 model gitu..

Feb2011-bulan ni aku sudah sibuk..org atas aku yg tak berapa tinggi tu dh ajar aku wat itu wat ini..yelah bila dah jadi staff aku kena bagi komitment dan responsibility yg sepatutnya..dia ajar aku dgn cara dia..tp aku xnak jadi mcm dia..hehe

Mac2011-huhu bulan ni aku rase sgt pantas dalam hidup ku..bulan 3 ni la plg cpt berlalu..iye iye jer..sbb aku rase mcm 'ape yg berlaku pd bulan 3 yerp'..mgkin aku sibuk kot..buat2 sibuk dan menyibuk..:-)..tetibe pd ujung bulan abg aku bg sms suh amik keta..hmm amik keta?!..aku ingtkan usha keta..tup2 dh dpt terus..ni adalah antara keje gila yg aku buat dlm hidup aku..yela tibe2 drive keta. walaupun lesen P aku dh tamat..tp aku xpenah drive kete..hmm..xkeruan aku dibuatnye..kete ape?kete kecik jer..jimat minyak..pasal umah aku dkt dgn opis je..jauh2 pun aku drive smpai TPM, OUG dan Bandar Kinrara. sudah lebih 2 minggu aku tak isi minyak..bahagianya..
Sebut pasal drive ni..aku ni mmg blum mahir lg..aku mmg problem dgn cermin cc kiri dan parking..hehe..biase la tu..tp aku dh drive selama 2 jam dari Rompin ke Nilai..hehe..mmg byk kali dh org hon aku..kebanyakannye org cina la..kuikui..diorg ni kurang sabo kot..penah aku tumpang mamat cina pi Persada Plus pasal meeting..aku tgk dia suka hon org..org melintas jalan jauh lg dia dh hon...hmmm patutla..aku sebagai pejalan kaki tegar dpt rase tau..dah 2 kali juge aku terrhimpit kete org..nasib baik xjd ape2..tp penumpang2 aku merangkap housemate ku la asyik mengucap je..leh sakit jantung dibuatnye..kikiki

No comments:

Post a Comment