Monday, December 20, 2010

Ape la aku ni sgt mls nk menulis, konon nak aktif mengarang tapi gitu jgk nak wat cmner kan busy la kat opis, balik opis, mkn, sembahyang, mandi, gosip2 dgn kwn serumah dan tido.. huhu tv plak dah rosak, kalu ade tv tak la sunyi nk mampuih..ape pun aku kena bersyukur dgn ape yg ada. bak kata ustaz ape ntah, kite kena selalu tgk org di bawah kiter, nescaya kita akan bersyukur dgn apa yg kita ada..

Tuesday, July 27, 2010

:-)

Salam nisfu syaaban..lamanye x menulis sejak akhir thn lepas..
Sejak mak meninggal pd nov2009, hidup menjadi sepi..nk wat ape pun dh rase xsemangat, sebelum ni belaja krn mak, abes belaja nk jage mak, nk cari keje sbb mak, bila dpt gaji mestila nk bg kat mak, bila mak xde..nak wat ape sume tu..tp hidup mesti diteruskan..orkid mak masih lg hidup..tp kat kmpung xdek org nk siram tiap2 hari..hmm.. :-(
Sebelum April 2010..byk aku timba pengalaman interview..ade je mistake..tp xpela..bukan rezeki disitu
April 2010..aku masuk GEMS, sepanjang kursus tu lgsung xdek panggilan interview..mungkin ini yg terbaik utk aku utk menyusuri jalan dlm menemui sst yg terbaik dlm hidupku. kat sini aku jumpa kwn2 yg terbaik dlm hidupku selain kwn2 kat poli dungun. Mereka sume sgt menyeronokkan..dan menghargaiku..
July 2010..aku start praktikal kat KL. .bermula la satu lg fasa baru dlm hidupku..nnti sambung la..