Thursday, June 25, 2009

Esok masih ada...


Hari ni hari khamis, esok adalah hari last aku kat sini, Kolej komuniti kuantan, indera mahkota. tadi aku dah siapkan report praktikal dan lain-lain..hmm hari ni aku belaja fotostat report aku and any other documents, aku xleh la mitak tolong saper2 sbb staff lain pn byk kerja nk wat. mase tgh copy tu tetibe jer jam, aku xreti, aku panggilah sorang pakcik staff nie..nasib baik dia senyum lg, kali kedua, tetiber plak mesin potostat ader prob tray, aku x reti, aku panggil lg pakcik staff tu, kali ni dia senyum lg tp.....dia redha nmpaknyer dgn karenah aku.. aku tgk jer cara dia solve prob, bila dah pandai aku buatlah bilik potostat tu mcm mak aku yg punyer..sampaikan bilik potostat tu gedegung gedegang dgn bunyi bising mesin..yeii..

Lepas settle report aku bukak balik sistem yg aku wat..hmm dr minggu lepas sepatutnya present..tp asyik postpone pah ceroh..last-last hr terakhir aku jgk kena present, esok..pastu tiba-tiba jer my supervisor suruh aku tambah satu function lg utk sistem ni..hmm hari nie jgk aku siapkan sbb kelmarin n semalam aku dahulukan mana yg afdal- report aku la..

Pagi tadi kak Tah belanja aku makan breakfast, maklum la bila lg, esok ader jamuan utk aku lps present..lunch plak, kak Ma belanja aku mkn, dan-dan org nk belanja, sesuka hati aku la amik byk lauk..hehe..

Disebabkan aku praktikal secara free kat sini (xdek loan) maklumla government.. aku pn praktikal kat sini sbb boleh balik keratong selalu..jadinyer aku berhempas pulas utk mempergunakan, mengeksploitasikan, dan memperabihkan kemudahan yang ader. ink printer and paper A4 especially..

Ape perasaan aku yerk dikala ini, kak ma nnti xdalah teman disisi.hehe..xdpt lg borak dgn kak ida , xdpt breakfast dgn kak tah, kak zie n kak sue pn slalu singgah, kak zam pn ade jgk tolong ak dlm bab2 documentation. ma n ustazah..hmm...nie nama2 terpilih jer..abang zahid..opsss..mr zahid la..hehe..dia lah supervisor aku..dah kawinla..tima kasih sumer krn byk bantu aku.

ape yg buatkan aku rase tak best sikit jauh di sudut hati adalah krn aku kena balik ke kampus. bukan aper, project akhir sdg menanti aku..kua..kua..kua..

Huhh..setiap pertemuan pasti ader perpisahan, setiap peristiwa akan jadi kenangan, kehidupan praktikal aku disini telah menjadi kenangan yang akan tersemat di hati..walaupun sebentar cuma, tapi ilmu dan pengalaman dapat juga ku timba..cuma jodoh belum kutemui..kuikuikui..
cewahhh..terer jugak aku bermadah..

No comments:

Post a Comment