Tuesday, May 26, 2009

Week 1

Minggu pertama praktikal rs mcm di awang awangan..my supervisor pn xdek dlm minggu tu..jd aku xkenal my boss n xtau kerja ape nk buat..jd aku tlong2 je la kerja2 kak ma, staff bwh my supervisor. aku ade tgk gamba en.zahid(my supervisor la..).aku pikir maybe dia org yg tegas atau garang ke..hmm..ntahla..selalunya ape yg aku aspect..lain dgn realiti..



aku betul2 boring minggu tu..aku rs mcm mase lambat sgt berlalu..xdek kwn nk bercerita, xdek kwn nk ajak mkn-mkn..aku byk buat hal sendiri..kerja ape yg aku buat..asyik termenung merenung dinding gamba sultan pahang..sultan tengok aku, aku tengok sultan..bila staff/lecturer lalu dpn aku..aku tunduk muka pndang lantai..hehe..pemalu jgk aku nie yerkk..bukan ape..meja aku tu aku kat tmpt yg terbuka..lecture/staff lalu lalang




Yang baju biru tue bukan aku..ini la environment tmpat praktikal aku..

Bila time tengahari tu..aku rase mcm nk tido jer dlm biliksurau dekat je dgn meja aku..tp bila pikir balik..surau tu bkn utk student..utk staff situ..nk mampus kalau tgk aku berdengkur kt situ..dahla pengarah kolej tu pompuan..perangai staff kat situ, ader yg nampak sombong, ader yg x sombong, ader jgk yg buat tak tau..ada yg igt aku lecture baru, ada yg ingt aku kerani, ape-ape la, suka hati korang la..disebabkan tmpat aku kat tmpat terbuka..bila time akak sebelah aku tu balik je..mula la aku xtau nk explain camner kalu student kolej tu datang tanya macam-macam..sbb diorang igt aku staff kat situ..aku selalu cakap camnie.."sila masuk bilik tu, tanya akak tu""sila masuk bilik ni, tnya akak nie""korang jalan terus..pastu belok kanan..""korang datang esok je la""saya xtau la, sy baru lg kat sini"hmm..ikut hati nk ajer aku letak memo"sy budak praktikal kat sni, xsmpai seminggu pun"wat camtu??nak mampus..nnti org kata aku sombong nk mmpus..xpala aku ikhlas tolong mane yg tau jer..

ade jugak aku kuar mkn dgn kak ma, aku rase makanan kat situ mahal skit dr perlis..roti canai kosong 90 sen, kat arau 70 sen je..memangla semahal namanya, Indera Mahkota..hmm..hubungan aku dgn kak ma and kawan2nya pun tak mesra lagi..aku jd penyegan, pendiam dan pemalu tahap sederhana..hehe

No comments:

Post a Comment