Wednesday, May 13, 2009

Hari pertama LI

12 Mei 2009 adalah hari pertama aku LI (latihan industri) di kkk..ape tu..hehe biarlah rahsia..disebabkan aku menumpang di umah pak sedara makanya aku kena la ikut rentak dia. Aku bersyukur sgt mpyi sedara yg baik hati. Pukul 7.30 pg aku masuk kkk, bukan disebbkan aku seorg yg suka gi awal, tp pak sedara aku kena gi ngajar kat UMP. menumpang buatla cara menumpang beb..aku takut gak kalu aku terlalu awal..hmm..xla..masuk2 jer dh ader staff tersengih kat situ..bkn tersengih padaku..aku disuruh menunggu diruang tamu..apa yg aku buat..hmm..cuci mata je lah..pastu aku disapa seorang lelaki dlm 40 an..lelaki ini lah yg ambil pedulik aku..jadik dialah yg tolong uruskan lapor diri aku..sekejap jer dh settle..walaupun dia sebenarnya xdek kena mengena dgn LI aku..hmm yer ker..ntahla..lelaki itu adalah En Sya amri, ketua jabatan kejuruteraan dan kemahiran. Tima kasih la pada dia dan anak pompuan comel dia yg ader jgk kat situ, Syirah.

En. Sya amri suruh aku n anak dia join meeting audit dgn certain lecture..dh la xdek kena mengena dgn bidang aku..kena meeting plak dgn lecturer2 muda kat situ..kena plak dia introduce aku secara details..raser bangga plak aku..lps tu aku mula la berkenalan dgn staff kat situ especially pembantu supervisor aku, Kak Ma..aku duk sebelah dia..

Kak Ma yg tgh baca surat koba sambil tersengih..kak bj merah tu kwn dia..
Borak punyer borak aku ternampak seorg wanita yg membuatkan aku tertanya2 "macam penah tengok dia ni..tapi di mana ya.." nk tegur segan..lalu mase dia xda..aku tnya la kak ma..lecture tu asal mana..mana la tau org kmpg aku ker..senior aku ker..jiran aku ker..kakak ipar aku ker..tp jwpn diberikan kak ma lgsung x membantu aku membuat detection terhadap leturer pompuan tuh. nk dipendekkan citer, time aku lepak2 kat tmpat aku, lecturer pompuan tuh dtg la duk sebelah aku, borak2 skit..ntah camner terkeluar plak kata2 yg terpendam tuh.."kak nih mcm penah tengok la tp x ingt kat maner"dia suruh gak aku ingt kat maner aku jumpa dia sehinggalah aku ckp aku ex student poly dungun time diploma dlu..makanya dia menepuk pehaku dan berkata "patutla..sy lecturer kat poli tu dulu.." hmm..betullah instict aku..walaupun dia xpernah jd lecture aku dan poli tuh dah 4 thn aku tinggalkan..

No comments:

Post a Comment