Thursday, March 19, 2009

Impian P

Esok, kul 8 pagi aku ade test JPJ utk motor. aku dh selamat dpt lesen P utk keta thn lepas, nie motor la plak. bukan ape, selagi ade duit ptptn and masa, baik aku wat lesen skrg kan..walaupun aku tak punya keta dan motor.
satu-satu kenderaan aku dlu adalah basikal, tu pun arwah ayah aku bli time aku darjah 6, basikal tu ade raga kat dpn, warna biru, sbb kalau aku naik mtor honda cup arwah ayah aku, x muat sbb adik aku gi sekolah sekali, jd biarlah adik aku naik mtor, aku naik beskal. lain kali la citer pasal beskal, skrg nk citer pasal wat latihan motor kat ikmp perlis. 1st day nk gi latihan mmg malas, tp aku gi jgk sbb kalu ikut malas smpai bila nk siap lesen P aku. jd aku gi la pd ptg itu dgn hati yg x tenang. aku gi Kangar dgn motor intan, dh lah x tmpal sticker L, hrap2 xdek polis/JPJ tahan. smpai kat saner, baru aku perasan aku pakai selipar jepun, nie yg aku malas nk bgtau nie, aku pun marah2 diriku sendiri krn loqlaq sgt. clumsy girl..nk balik umah semula agak jauh, aku pn gi kaunter ikmp, bgtau nk pinjam kasut. nasib baikla akak tu bg kasut bertutup, comel siap ader reben lg. start wat latihan, aku ikut dann jer harung semua laluan, dah la berpuluh org ader kat situ, hasilnya, aku kena marah, kena maki dgn cikgu tu dpn org ramai.. cikgu tu x patut wat aku mcm tu, patutnyer sbg 1st latihan dia patut mengajar aku kat situ. baik xyah jd cikgu mcm tu, jd pengkritik tetap AF. pastu dia ade ajar aku, tu pun mcm xikhlas..dgn sumer org dia mcm tu rupanyer..xdek perkara menarik sgt yg berlaku time latihan motor berbanding latihan keta. aku harap sgt lulus esok..Gud Luck for aku!

1 comment:

  1. haha...boleh pulak dia p pinjam kasut org...kasut tu kasut kak tu ke ape..ke mmg kasut utk org telupa bwak kasut?

    ReplyDelete