Wednesday, March 18, 2009

Dia along, dia bukan nk tolong..


Hujung minggu ni, agak semuala housemate aku xde kat umah, amer gi perak, faiz balik kmpg, mira pn nk gi perak, inat lak ade trip ke kl, min skali kot, intan lak ajak aku pi umah dia kat penang..aku mmg nk gi, tp kalu aku sorang mcm seganla,aku kan pemalu orangnyer..hehe.aku nk gi mane yek..ntahlah, biarlah masa yg tentukan.
Ingat nk pi sg.petani, lwat family akak aku kt situ tp kak aku mcm busy..tp aku rindu jgak kat anak sedara lelaki aku yg seramai 5 orang tu, yg sulong darjah 6, yg bongsu 2thn lbh. aku ingat lg ank buah aku yg sulung tu nama dia amin(bukan nama sebenar), panggil along.. dia sgt pndai cakap, kalah menteri kalau berbalah dgn dia. boleh lebam2 badan aku kalu diorang semua kerjakan aku. ader jgk smpai kemik spek mata aku si along and konco-konconya serang aku..nasib baik tak pecah, dhla aku xdek duit sgt nk bli baru mcm mawi tue..mcm mane leh kemik? sbb diorang tumbuk muka aku, sapa suruh aku buli diorg..penah dlu masa diorang balik kmpung time nk raya, si along bukak topik pasai aku, dia panggil aku 'cik ani', ceh..rase muda plak..sbb terlalu open dan aku tidak mendidik diorang dgn baik, maka along membahasakan aku 'hang' . aku sj usik along dgn mengatakan along hnya anak angkat akak aku,hehe.. disebabkan aku tak melapik kata-kataku dgn baik, maka along menjawap"cik ani, hang tau tak,nenek tu(merangkap mak aku), jumpa hang kat dlm tong sampah hang tau, kat tmpat pembuangan sampah,maser nenek jumpa hang yg tgh nangis uwek..uwek, lalat byk mai hurung hang, pastu ader anjing lalu kat tong sampah sambil nyalak.." kata along dlm loghat utaranya yg pekat, maklumla bapaknya org kedah..rindu la kat diorang, diorang sumer dh bersunat cti sekolah akhir thn lps..xsempat aku melawat diorang yg tgh bersunat, mesti lucu 3 org sekali bersunat, kalau lah aku boleh buli diorang maser tuh..ape la aku nie ckap pasal sunat plak..

1 comment:

  1. hahaha...lawak la..tu la sapa suruh hang kacau depa..kan dah kene..

    ReplyDelete